FELHÍVÁS!!!

Published: november 09, 2021

Magyar Nemzeti Ifjusági és Gyermek sakk csapatbajnokság 2021.

Published: november 09, 2021

Régiós megmérettetés Győrött

Published: november 09, 2021

Sportiskola szakosztályai

XIX. CLAUDIUS KUPA

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola szervezésében 19. alkalommal került megrendezésre a Claudius Kupa, melyre a járvány közepén is volt érdeklődés hiszen 18 csapat mintegy 200 versenyzője vett részt a versenyen. A verseny az alapozó időszak közepén került megrendezésre, előfutam-döntős rendszerben. Így nem csak az edzőknek ad jó visszajelzést a versenyzők felkészülésének állapotáról, de a gyerekeknek is kiváló gyakorlási lehetőség, hogy a rangos országos, esetleg világ- versenyeken, milyen a döntők hangulata. Természetesen itt sem teltek tét nélkül a döntők, hiszen az ott úszott eredmények után nem csak a helyezésekért járt a megérdemelt medál, de korcsoportonként különdíjban is részesültek a legjobbak. A Claudius Kupa vándorserleget pedig szintén a döntős eredmények utáni összegzéssel lehetett elnyerni a csapatoknak.

A Szombathelyi Sportiskolát 30 résztvevő képviselte és összesen 133 alkalommal álltak rajtkőre, őket egészítette ki az utánpótlás csoportokban sportoló 6-7 éves korosztály mintegy szintén 30 tehetsége, akik egy hossz (50m) leúszásával mutathatták meg szorgalmukat és ügyességüket! A délelőtti program egyperces néma megemlékezéssel kezdődött, így méltó módon is elbúcsúztattuk Kürti Gergő bácsitól, aki állandó, és megbízható versenybírója volt a versenyeinken.

A versenyezőket és a vendégeket a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola ügyvezetője Kovács Cecília köszöntötte, a versenyt dr. László Győző Alpolgármester Úr nyitotta meg, aki külön német nyelven is köszöntötte az osztrák csapatokat, majd jelképesen rajt jelet adott a Zrínyi Ilona Általános Iskola sporttagozatos elsős és másodikos diákjainak, hogy ők is megmutathassák tehetségüket. Ez az esemény a szakosztály és az iskola közös munkájának gyümölcse. A COVID leállás miatt ezeknek a gyerekeknek 1,5 évig nem volt lehetőségük uszodába járni, ennek ellenére a szeptemberi tanévkezdéstől a Claudius Kupáig olyan szorgalmasan tanultak az úszás órákon, hogy meghívást kaptak erre a rangos, kiemelkedő eseményre! Ezúton is köszönjük Kiss Gábor Úr, és a tanítók Hajós Gabriella, Horváth Szabolcsné, Benke- Dávid Katalin támogató munkáját!

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Horváth Patrik, Pozsonyi Koppány és Molnár-Végh Bálint, ők hárman úszásaikkal előkelő és értékes helyre kerültek az országos ranglistán, és nagyon biztató a jelenlegi formájuk. A lányoktól Péter Petra a jövő évi korosztályos bajnokságra 100 gyorson szintidőt úszott, ami nem csak számára okozott nagy örömöt. Nem lehet szó nélkül hagyni Bozsodi Máté teljesítményét sem, hiszen délelőtt 100 háton 6 tizeddel maradt el a korosztályos országos csúcstól, ugyanakkor délután nem tudott javítani, de így is csak az első nap 4 versenyszámból 3 aranyérmet és egy ezüstöt szerzett.


A szombathelyiek kiemelkedő versenyzői: Horváth Emma Sára (2007), Csabai Janka (2011), Milinder Zselyke (2013), Péter Petra (2009) Boros Gergő (2010), Bozsodi Máté (2010) (korosztályában megnyerte a különdíjat is), Horváth Patrik (2010), Pozsonyi Koppány (2009) és Molnár-Végh Bálint (2009).

A Claudius Kupa vándorserleget a Keszthelyi Kiscápák csapata nyerte el, végül a szombathelyiek a 4 .helyen végeztek.

Várunk mindenkit a jubileumi 20. Claudius Kupára remélhetőleg egy év múlva!

dobogo

dobogo2

dobogo3

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok