Bajnoki cím a röplabdásoknál!!

Published: május 13, 2022

Figyelem Bankszámlaszám változás!

Published: március 10, 2022

Idegenbeli siker a rájátszásban (Kosárlabda)

Published: február 24, 2022

FELHÍVÁS!!!

Published: november 09, 2021

Sportiskola szakosztályai

I. Eger Város Kupája – Bitskey Aladár emlékverseny versenybeszámoló

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola úszószakosztályának utánpótlás korú versenyzői Egerben vettek részt március utolsó hétvégéjén. 16 versenyző végül 6 arany, 1 ezüst és 4 bronzéremmel, számos döntős eredménnyel tért haza.

Egerben komoly nemzetközi, és magyar válogatott versenyzők között úszhattak fiatal versenyzőink, az idősebb korcsoportokban már előfutam-döntő lebonyolítás rendszerben.

Szabó Tamás és Lisztes Dusán csoportjából: Csabai Janka, Magyar Adél, Milider Zselyke, Molnár Médea, Smölcz Péter Noah, Trencsér Iván. a mostani felkészültségi szintnek megfelelően szinte minden versenyszámban új egyéni csúcsra voltak képesek. Számukra ez volt az első többnapos verseny, és kiemelkedő, hogy érmes és okleveles helyezést is elértek.

Több új egyéni csúcsot úszott és értékes helyezéseket szerzett Tejes Péter csoportja: Boros Gergő, Bozsodi Máté, Göller Dóra, Molnár-Végh Bálint, Lehotay Nándor, Molnár-Végh Bálint, Péter Petra, Pozsonyi Koppány, Khatarina Giefing és Chris Giefing.

Részletes eredmények:

- Csabai Janka: Minden versenyszámban amiben rajtkőre állt javítani tudott. 50 mellen 9. lett.

- Magyar Adél: Korát meghazudtolva éretten versenyzett és viselkedett a két nap alatt. Ennek köszönhetően kétszer is a dobogóra állhatott az erős mezőnyben, mindkétszer bronzérmet akasztottak a nyakába!

- Milider Zselyke: Fiatal kora ellenére nagyon összeszedetten úszott, jutalma egy-egy oklevél lett. Ezzel a hozzáállással a későbbiekben szép eredményeket érhet el.

- Molnár Médea: Mellúszásban egy bronzérmes helyezést ért el.

- Schmölcz Péter Noah: A csapat legfiatalabb versenyzője volt a hétvégén. Első nap egy bronzérmet szerzett. Elhivatottságát mi sem jellemzi jobbam, hogy egészségügyi problémája ellenére is úszni szeretett volna vasárnap.

- Trencsér Iván: Összeszedetten versenyzett a két nap alatt, melynek köszönhetően egy bronzérmet nyert vasárnap. Amire nem csak Ő, de mi magunk is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a nagyon erős mezőnyben ez gyönyörű eredmény.

- Boros Gergő: Számos egyéni csúccsal jelezte elhivatottságát, és szorgalmát.

- Göller Dóra: Mindegyik versenyszámban melyen rajtkőre állt javítani tudott. Kimagasló a 100m gyors – és hátúszás versenyszámokban elért eredménye.

- Péter Petra: pillangón, háton és gyorson is javított, 100 m gyorson beverekedte magát a döntőbe, de 50 m gyorson is, csak 1 hellyel kellett volna ehhez a bravúrhoz előbbre végezni.

- Pozsonyi Koppány: 50 gyorson 1 századdal maradt csak le a döntőről (2008-ban születettekkel együtt úszott) majd másnap 100 gyorson sikerült neki bejutni a döntőbe, hatalmas egyéni csúccsal, és épphogy nem egyperc alatti eredménnyel. Biztosak vagyunk az sem várat sokáig magára.

- Molnár-Végh Bálintnak (2009.), a nagyon sűrű és erős mezőnyben sajnos nem sikerült döntőbe jutnia a nagyok között , de kimondottan jól versenyzett, és nem csak pillangó úszásban. 100 gyorson úszott nagyon jó eredményt az eddigiekhez képest.

- Lehotay Nándor: Viselkedésével, és hozzáállásával példát mutatott a többieknek, sajnos a medencében most nem ért el eredményt, de egy felkészülési verseny erről is szól.

- Horváth Patrik: Összeszedetten úszott mind 100, mind 50 mellen. Két fantasztikus úszással egy arany és egy ezüst éremmel zárhatta a döntőket. Bár 200 mellen nem rendeztek döntőt, de azt a versenyszámot is megnyerte. Érdemes megemlíteni a 100m gyorsúszásban elért döntős idejét is, hiszen az 1:08-as időeredmény egyértelmű jelzés: A 2009-2010-es korosztályban a szombathelyi fiúk készülnek a váltóra!

- Khatarina Giefing: Hasznos tagja volt a csapatnak, egy-egy versenyzéssel megmutatta tudását. Reméljük későbbiekben a rangosabb versenyeken is jól szerepel!

- Christofer Giefing: A sok kihagyás ellenére jól versenyzett, 100 háton döntőbe is jutott. Kicsit több szerencsével más versenyszámokban is döntőzhetett volna. Reméljük egy nyugodtabb felkészülési időszak után sikeresebb versenyt láthatunk tőle is.

- Bozsodi Máté: A korcsoportjához képest Dressel-i szintű különbséggel jobb a rajtokban. Minden versenyszámban amiben indult nyert és a győzelem egyetlen egyszer sem volt kétséges 10-12 m, vagyis a vízfelszín rajt utáni áttörése után. Győzelmei mellé szerzett 3 új klub csúcsot (200 háton saját rekordot döntött, 100 gyorson az első 12 éves szombathelyi fiú aki percen belülre került, és 50 pillangón az első 12 éves )

Edzői értékelés: Tejes Péter

 "Először is szeretném megköszönni a szülőknek a segítséget a hétvége alatt! A versenyzőinkre (Szabó Tamás és Lisztes Dusán tanítványai is) pedig nagyon büszke vagyok, fantasztikusak voltak egész hétvége alatt. Magatartásuk példa értékű, a szorgalmas munkának pedig kezd beérni a gyümölcse.”

Folytatás Sopronban!

Gratulálunk Sportolóinknak! HAJRÁ SZOSI!

csapat 2

Adel tomeg 3

Oldalainkat 22 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 959 7483 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok