Sportiskola szakosztályai

Bemutatkozik a Sportiskola

KÖSZÖNTŐ

Tisztelt Sportbarátok! Kedves Látogatók!

 

Sok szeretettel és tisztelettel köszöntjük Önöket a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. honlapján!

Szeretnénk röviden bemutatni Sportiskolánkat!

 

Az intézményt Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 1999. július 1-ei hatállyal SZMJV Sportiskolája néven hozta létre.

2001.október 17-én a Magyar Olimpiai Akadémia felajánlásának köszönhetően csatlakoztunk az Olimpiai Iskolák táborához, felvettük az egyetlen szombathelyi születésű olimpiai bajnok, Rajczy Imre nevét.

2010-től szakosztályaink csatlakoztak a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-hez.

Fő feladatunk a sportiskolai képzés keretei között a minőségi utánpótlásképzés, melyet követően sportolóink a város célegyesületeiben folytathatják sportpályafutásukat.

Az utánpótlásképzésen kívül több nevelési cél is feladatunk részévé vált. A képzési folyamatban résztvevő tanulók elsajátíthatják a szabadidő hasznos eltöltésének módját és számos személyiségfejlesztő tényező hat rájuk, ezzel hozzájárulva a fiatalokat érő káros szocializációs problémák megelőzéséhez.

Jelenleg a Sportiskola nyolc szakosztályában közel 550 versenyző sportol.

Atlétika (futó,dobó) – Asztalitenisz – Korcsolya - Kosárlabda (fiú, lány) – Röplabda – Sakk – Torna - Úszás

Sportiskolánknak az egyesületekkel való együttműködésen túl, fontos a köznevelési típusú sportiskolákkal, a helyi egyetemmel való szoros kapcsolattartás a sportiskolai képzés számára. Ezzel olyan életpályát tudunk biztosítani a fiatalok számára, amely általános iskolán és középiskolán keresztül Szombathely felsőoktatásáig érhet. A sportiskolai csoportokban sportoló fiatalok teljesítménye hatással van a szombathelyi oktatási intézmények sporteredményeire is, hiszen iskolájukat képviselve bekapcsolódnak az országos diákolimpiai küzdelmekbe, melyeken eredményesen szerepelnek.

Céljaink eléréséhez elengedhetetlen, hogy jó kapcsolatot ápoljunk a város oktatási intézményein és sportszervezetein kívül, a sportági országos szakszövetségekkel, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és legfontosabb szövetségeseinkkel a sportolóinkkal és szüleikkel. Az ő támogatásuk és együttműködésük nélkül nem tudnánk teljes körű munkát végezni. Elengedhetetlen, hogy az utánpótlás-nevelés és az élsport megbecsültsége és a helyes életmódra való nevelés továbbra is kiemelt figyelmet kapjon. Az elmúl évtizedek bebizonyították, hogy a sportiskolás szakosztályainkban sportolók kiváló alapokat kapnak, lehetnek egy jó közösség tagjai, közülük sokan váltak élsportolóvá.

„Ha elhiszed, hogy legyőztek - legyőztek.
Ha elhiszed, hogy nem mered - nem mered.
Ha győzni akarsz, de azt hiszed, nem győzhetsz,
Csaknem biztos, hogy nem te leszel a győztes.
(...)
Az élet csatáit nem mindig
Az erősebb, gyorsabb nyeri,
És előbb-utóbb az győz,
Aki, hogy győzhet, elhiszi.”

Walter D. Wintle

Oldalainkat 14 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 580 6506 (8:00 - 16:00)
  •        +36 94 799 410 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok