Sportiskola szakosztályai

Női kosárlabda

kosar noi 90    cimer
kosar noi 780

SZAKOSZTÁLYVEZETŐ:

SZARKA ZSUZSANNA

 

 

 

 

EDZŐK:

HEGYINÉ SZÁVAI BEÁTA   U16

BOZÓ PATRICIA    U 16-18

WOTHNÉ EDELÉNYI EDINA   U12

BÖRZSÖNYI JUDIT előkészítő

TOMASEVICH NEMANJA    U14

ERŐNLÉTI EDZŐ:

LAKI ÁDÁM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezdetek

A szombathelyi női kosárlabda szakosztály 2009 áprilisában, a Savaria BC megszűnése után újjáalakult. 2009 májusában csatlakoztunk a Sportiskola kötelékéhez, Joó Miklós és Baranyai Gábor kitartó szervezőmunkájának köszönhetően. A lány szakosztályunk koncepcióját 2010-ben Váradi Attila alakította ki és hangolta össze a mára Akadémiai rangot elérő fiú szakágéval.

A jelenlegi felállásban 5 korcsoport működik: kenguru, gyerek, serdülő, kadett és junior csapatokkal. A kezdeti nehézségek után szakosztályunk megkezdte a felzárkózást az országos mezőnyhöz. Csapataink minden korosztályban versenyeznek az MKOSZ által szervezett regionális és országos versenyeken. Sportolóink részt vesznek az iskolákkal együttműködve a diákolimpiai rendszerben is.

Pedagógiai célunk az egészséges életre való nevelés, a siker megismerése és öröme, a gyerekek fegyelemre és kitartásra történő nevelése valamint a mozgás megszeretése a hétköznapi életben. Szakmai céljaink, az amatőr sportolói státusz fenntartása, az országos versenyeken való szereplés, és a tehetségek jegyzett felnőtt csapatokhoz történő továbbjuttatása, esetlegesen egy szombathelyi felnőtt női csapat kialakítása, versenyeztetése.

A jelen

A Sportiskolai rendszerben több, mint 50 lány kergeti a labdát heti 3-5 edzésen és tanulja a modern kosárlabdázás alapjait. Edzőink iskolai végzettségüket tekintve mindegyike pedagógus, testnevelő, kosárlabdaedző. Több éves edzői tapasztalatuk garancia arra, hogy a fiatalok harmonikusan, egészségesen, jó közösségben nevelődjenek, életkoruknak mindig megfelelő sportanyagot elsajátítva.

Jelenleg a középiskolás korú játékosok a Nagy Lajos Gimnázium sporttagozatos évfolyamaiban tanulnak, amin számos kedvezményt biztosít az élsport felé törekvő tehetségek kibontakoztatásának. A szakosztály célja, hogy újra legyen felnőtt női kosárlabda Szombathelyen, hogy a Sportiskolában nevelkedő tehetségekből ismét első osztályú csapat alakuljon. A 18. évüket betöltött sportolók a Savaria Egyetem sportegyesületében folytathatják pályafutásukat, mellyel szakmai együttműködést folytatunk. A csapatok működését a látványsportágak TAO-s finanszírozásával, városi támogatásból és a szülői tagdíjak befizetéséből biztosítja a Sportiskola.

A nagyobb korosztályokkal gyakran játszunk edzőmérkőzéseket, kupákat a közeli Ausztriában. A 2012/13 évben az U19-es korosztály az osztrák Regionális Ligában a második helyezést érte el Milivoj Dokmanovic vezetésével. Legtehetségesebb serdülő, kadett, és junior korú játékosaink gyakran próbálnak szerencsét nagyobb hírnevű és múltú női egyesületeknél.

Várjuk azokat a kis-, és nagylányokat, akik szeretnének ettől a csapatjátéktól többet kapni, közösségben játszani, majd szép sporteredményekkel gazdagodni!

Az elmúlt időszak eredményei közül számottevő jelentőségű a serdülő csapat 2010-es országos 12-es döntőbe kerülése. Említésre méltó eredménye a gyerekcsapatnak a területi versenyeken megszerzett 3. helyezése 2011-ben.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 15 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 580 6506 (8:00 - 16:00)
  •        +36 94 799 410 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok