Sportiskola szakosztályai

Sakk

sakk 90    cimer
sakk 780  

                                                                SZAKÁGVEZETŐ:

PERGEL LÁSZLÓ

pergel

EDZŐK:

CsONKA ATTILA

NÉMETH MIKLÓS

Szakosztályunk a Sportiskola fennállása, 1999 óta képviselteti magát a szakosztályok között. A hosszú távú munka eredményeképpen országos és Európa-bajnoki, valamint érmes helyezésekkel egyaránt büszkélkedhetnek sportolóink.

A Sportiskola Sakk Szakosztálya városi, megyei és országos szinten is évek óta az utánpótlásnevelés jelentős bázisának tekinthető. Büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Sakkszövetség Ifjúsági Pontrendszere alapján évek óta az ország legeredményesebb egyesületei közé tartozunk.

A sportiskola  égisze alatt tanítványaink az egyéni versenyek mellett csapatban is rendszeresen játszanak országos és megyei szintű bajnokságokon. A gyerekek versenyeztetését a városi támogatásból és a befizetett tagdíjak visszafordításából biztosítja az egyesület.

 

Jelenleg két csoportban, 20 gyerek részvételével zajlanak edzéseink. Minősített edzőink, Pergel László FIDE mester és Babos Zsolt mesterjelölt sakkozó, heti 2x3 edzésen dolgoznak a gyerekekkel.

Több éves szakmai tapasztalatuk és elhivatottságuk évek óta segíti a gyereke szellemi fejlődését. Edzéseiken a város számos iskolájából gyűlnek össze a sakk iránt érdeklődő fiatalok, akiket a közös érdeklődés az edzéseken és a versenyeken kívül is szorosan összekovácsol. A kiscsoportos kereteken belül tartott edzések családias hangulata segíti a gyerekek fejlődését és társas kapcsolataik bővítését, elmélyítését.

Szakosztályi kereteken belül célunk az érdeklődő gyerekek magas szintű szakami oktatása, amivel nem csupán a későbbi szakmai sikerek alapozhatók meg, de olyan – az iskolában és az életben való boldogulást segítő – készségek is, mint az előre tervezés képessége, a kreatív és problémamegoldó gondolkodás. A sportolás, a sakkozás személyiségfejlesztő hatása mára közismert.

Az intenzív munka eredményeképp a Sakk Szakosztály keze alól mára több első és másodosztályú felnőtt játékos nőtte ki magát. Munkánk során szoros együttműködéssel dolgozunk a szombathelyi Haladás VSE Sakk Szakosztályával, fiatal játékosaink később itt folytathatják felnőtt pályafutásukat a nemzeti bajnokság első, másod- és harmadosztályú csapataiban.

Nemzetközi eredményeink közül kiemelkedő Hittér Gabriella és Varga Melinda Európa-bajnoki címe, Szakasics Emese Európai Uniós Bajnokságon elért 3. helyezése, valamint Borhy Marcell Európa Bajnoki 6. helyezése. Külön figyelemre méltó Varga Melinda U20-as bajoki címe, amit egyedülálló módon 14 éves korában ért el.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Sportiskola Sakk Szakosztályának csapata több alkalommal is ért el érmes helyezést a Rapid Ifjúsági Csapatbajnokságon. Emellett 2013-ban az újonnan bevezetett Gyermek Országos Bajnokságon az 5. helyezést szereztük meg.

A felsorolt eredmények mellett nap mint nap örömmel tapasztaljuk a sakkozó gyereke önfeledt játékát, játékos tanulását és összetartását, ami még sokáig elkíséri őket az életben!

Edzéseinkre szeretettel várunk minden olyan 12 év alatti lányt és fiút, aki érdeklődik a sakk iránt, és szeretne tagja lenni egy összetartó, vidám és eredményes csapatnak!

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 23 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 580 6506 (8:00 - 16:00)
  •        +36 94 799 410 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok