Sportiskola szakosztályai

Torna

torna 90    cimer
torna 780  
Bemutatkozó kisfim megnézéséhez katt az alábbi képre.
atletika
 

                                                                SZAKOSZTÁLYVEZETŐ:

HÜLL TAMÁS

hull t

EDZŐK:

RÉTI GERGŐ

reti g

CSILLAG TÜNDE

PAPP KATALIN

SZIRÁCZKY RITA

 

1996-2014

…1996-ban elindult a Sportiskolai program, amelynek meghatározói voltak az akkor már eredményes leány tornászok. Mérföldkő ez az év, hiszen beköltözhettek egy állószeres tornaterembe, mely 9 évig otthonuk volt a Szelestey utcában

1999-ben Szombathely város Önkormányzata létrehozta a Sportiskolát, melynek igazgatója Rácz Gábor lett. A sportiskola égisze alatt megalakult a Delfin Sportiskolai Sportegyesület.

Számos korosztályos dobogós helyezés után a 2002-es patras-i Európa Bajnokságon léptek először a szerekhez a szombathelyi tornászok, Gál Kitti és Csire Anna. Ettől az évtől folyamatosan szolgáltatott a nyugati határszél válogatottakat a világversenyekre. Gombás Laura, Csiszár Anna, Csillag Tünde a következő generáció. Őket követte Jelencsics Dorina és Tóth Boglárka.

2006 december 2-án birtokba vehették az ország legkorszerűbben felszerelt edzőtermét a Haladás Sportegyesület Rohonci úti sportcsarnokában.

Az új gyakorlóhely meghatározó jelleggel bírt a szakosztály életében. Olyan távlatokat nyitott az oktatásban, versenyeztetésben és a nemzetközi kapcsolatokban, ami a szombathelyi torna további fejlődését eredményezte.

2011 volt az eddigi legsikeresebb év. Csillag Tünde a berlini Európa Bajnokságon talajon 8. helyezést szerzett, s neve egy eredeti elem kapcsán örökre bekerült a torna szabálykönyvébe. Jelencsics Dorina az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Trabzonban ugráson 4. lett.

2003-tól a Zrínyi Ilona Általános Iskola vette át a bázis intézmény szerepét, 2012-től a sportiskolás tornászok a Nagy Lajos Gimnáziumba járnak.

 

Felépítés

Minden év szeptemberében a város összes nagycsoportos kislányát felmérjük, és a torna iránt kedvet érzők számára Szuper ovis tanfolyamot szervezünk. Népszerűsége évek óta töretlen, hiszen homogén csoporttal 3 edző foglalkozik, ami a fejlődés záloga.

A legtehetségesebbek és legelszántabbak a Zrínyi Ilona Általános Iskola testnevelés tagozatán kezdik meg tanulmányaikat. Heti 5 testnevelés órán folyik a képességfejlesztés, délután a torna alapelemeit sajátítják el a kicsik játékos feladatokkal, könnyített körülmények között.

A 4-7 osztályosok a serdülő, kadet korcsoport, akik a Magyar Torna Szövetség korosztályos bajnokságain versenyeznek. Csapat, egyéni és szerenkénti versenyeket szerveznek számukra. A legeredményesebbek már Heraklész válogatottak. Ők az ország legjobb 20 utánpótlás tornásza, akik már nemzetközi versenyeken is szerepelhetnek.

A világversenyek leendő és aktív résztvevői alkotják az elit gárdát; mindannyian a magyar válogatott tagjai. Csak a sportág nemzetközi követelményinek megfelelő tudással rendelkező tornászok kerülhetnek e szűk körbe, motiváltságuk, szorgalmuk példa értékű.

A szakosztály edzői nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok egészséges életmódjának kialakítására. Az élsportolók képzése mellett felépült egy átfogó szabadidősport rendszer. A cél elsősorban a gyerekek egyéni képességeinek fejlesztése a torna kimeríthetetlen mozgásformáira és az edzők fantáziájára támaszkodva.

   si 780
 

 

 

Oldalainkat 17 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 580 6506 (8:00 - 16:00)
  •        +36 94 799 410 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok