Sportiskola szakosztályai

Úszás

uszas 1

 

 cimer
uszas 
Bemutatkozó kisfim megnézéséhez katt az alábbi képre.
atletika

                                                                SZAKÁGVEZETŐ - VEZETŐ EDZŐ

BUDAVÁRI ISTVÁN

budavari istvan

EDZŐK:

TEJES PÉTER

SZABÓ TAMÁS

KASSAI GERGELY

MAJOR DÓRA

CsÓKA DÓRA

ARANY DÁNIEL

Úszószakosztályunk bemutatása:

Az immár 49 éves múltra visszatekintő Szombathelyi úszósport 50 igazolt versenyzővel rendelkezik, illetve 300 iskolás és 300 óvodás kisgyereknek nyújt rendszeres sportolási lehetőséget. Az úszás az egészséges életvitelt megalapozó egyik legfontosabb alapsportág, rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a gyerekek oktatását valamint edzés- és versenykörülményeit biztosítani tudjuk.

Szombathelyen az úszósport 1969-től 1983-ig több néven folyamatosan működött.

1983. január 1-től Szombathelyi Vízmű SC néven folytatta munkáját és 1989. 12. 18-tól tagja a Magyar Úszó Szövetségnek.

utóda:

A SZOMBATHELYI SPORTKÖZPONT ÉS SPORTISKOLA NONPROFIT Kft.

ÚSZÓSZAKOSZTÁLYA 2018. OKTÓBER 01-TŐL TAGJA A MAGYAR ÚSZÓ SZÖVETSÉGNEK.

 

A SPORTISKOLA újjá szeretné éleszteni az úszósport népszerűségét a városban, amihez elengedhetetlen a minőségi munka, az elhivatottság és az, hogy a gyerekek szeressenek az uszodába járni. Munkánk lényege, hogy olyan barátságos  közeget alakítsunk ki hogy szerencsés esetben az ide bekerülő gyerekek akár 15-20 évet is eltölthetnek velünk.

Kívánunk a versenyzőinknek és dolgozóinknak élményekben gazdag sikeres munkát!


Hajrá SPORTISKOLA !!!

 Az Úszószakosztály utánpótlás nevelésének bemutatása

Az elmúlt két évben már azon dolgoztunk, hogy egy akadémiai jelleget alakítsunk ki az úszóknak. Ezzel biztosítva egy állandó, stabil bázist, ami ciklikusan pótlódó utánpótlást is jelent. Jelenleg az önkormányzati óvodákkal állunk kapcsolatban, ahol egész tanévben tartunk foglalkozásokat, 10 alkalmas turnusokban. A megszerezhető úszás tudáson túl segítjük a leendő iskolásokat, hogy a két partner iskolánk egyikébe bekerülhessenek.

Ez a két partner iskolánk a Zrínyi Ilona Általános Iskola és a Neumann János Általános Iskola. Az egyesület, és a két iskola kapcsolata több mint 10 éves. Ezt kihasználandó és mélyítendő további lépéseket tettünk az együttműködés még sikeresebbé és szorosabbá tétele érdekében.

Általános iskolás tanulmányok után a legtöbb úszónk a Nagy Lajos Gimnáziumot választja, itt szintén vonzó, hogy van sport tagozat, ahol támogatják az úszók versenyeztetését. Versenyzőinknek lehetőségük van az ELTE Savária Egyetemi Központban folytatni tanulmányaikat és mellette versenyszerűen úszni. Ezt biztosítja a 25 éves versenyzői korhatár szakosztályunkban.

Köszönhetően ennek a támogatottságnak és az edzőink, oktatóink lelkiismeretes munkájának, az egyesület a régió egyik legerősebb szakosztálya. De még nemzetközi és országos szinten is elismerésre méltó eredményeket értünk el.

Kiemelkedő eredményeink:  

  • • A 2017 Junior Világbajnokságon, Indianapolisban Barta Márton 2 arany 1 ezüst és 1 bronzérmes helyezést ért el.
  • • A 2016 és 17-es Ifjúsági Európa Bajnokságon Barta Márton 3 ezüst és 1 bronzérmet nyert.          
  • • 2015 EYOF Európai Serdülő Olimpiai (2 arany- 2 ezüstérem) sikerei támasztják alá,

és az utána  jövő generáció is jó úton halad, hogy világra szóló sikereket érjen el!

A serdülőknél Barta Hanna két versenyen képviselte színeinket a válogatott versenyzőjeként a 4 Nemzet és a CECJM versenyen. Mindkét versenyről Érmekkel tért haza.

A Héraklész válogatottban is képviseltettük szakosztályunkat Gyűrűs Hanna személyében.

A Jövő Bajnokai Régió válogatott keret tagjai: Barta Hanna, Gyűrűs Hanna, Davanzo   

 Nicol, Horváth Lilla, Horváth Emma Sára.

Minden éven részt vesznek versenyzőink a város által támogatott ICG nemzetközi  diáktalálkozón, ahonnan érmekkel térnek haza.

Nagy örömünkre saját nevelésű versenyzőnk Barta Márton a 2017 évi városi, az „olimpiai sportágban elért nemzetközi eredményeire való tekintettel” kapott polgármesteri kitüntetést.

Edzője: Budavári István pedig PÜNKÖSTY CSABA DÍJ-ban részesült.

A fiatal utánpótlás korú mintegy 80 versenyzőnk felkészülését, versenyeztetését segíti elő versenysorozatunk mely rendkívüli promóciós lehetőséget jelent mind a városnak, mind pedig a Sportiskolának. Vendégül látjuk ilyenkor az ország több úszó csapatát.  

Versenyeink színvonalára jellemző, hogy a Nyugat Dunántúli Régió Jövő Bajnokai válogatottjának ezek a versenyek a felmérő versenyei.

Versenysorozat állomásai:

SAVÁRI KUPA:

JANUÁR

JÚNIUS

 

COLONIA CLAUDIA SABARIENSUM BAJNOKSÁG I-IV. FORDULÓ:

FEBRUÁR

MÁRCIUS

ÁPRILIS

OKTÓBER

 

CLAUDIUS KUPA:

NOVEMBER

 

Csoportjaink:

A fenti sorokat alátámasztva az egyesület csoportjai is inkább azt tükrözik, hogy bőven van ideje a fiataloknak kiteljesedni, és mindenki elsajátíthatja a tökéletes úszás tudást életkorának megfelelően, hogy később érett versenyző legyen! Ezért első sorban szeretnénk elérni, hogy a gyerekek jó élményeket szerezzenek az uszodában, a rengeteg színes és változatos oktatásoknak, edzéseknek köszönhetően.

A legkisebbeket már a partner óvodáinkban oktatjuk. Egész pontosan: Aréna, Barátság, Donászy Magda, Gazdag Erzsi, Szivárvány és Szűrcsapó Óvódákból vesznek részt a gyerekek, ehhez a 6-oshoz csatlakoztak a Játéksziget és Csodavár Óvódák. Alátámasztva a képzésre való igényt, és sikerét.

Oktatók: KASSAI GERGELY, SZABÓ TAMÁS

Bár sok szakirodalom vizsgálja az oktatás sorrendjét, a szakmai tapasztalatok alapján egyesületünk a következő metódust követi: Vízhez szoktatás tanmedencében. Hátúszás és Gyorsúszás alapjainak elsajátítása, mellúszás durva koordinációs ismerete.

Mélyvizes vízhez szoktatás, hátúszás és gyorsúszás tökéletes elsajátítása, mellúszás tökéletes elsajátítása pillangóúszás durva koordinációs ismerete.

A város óvodáinak az önkormányzat külön biztosít 10 alkalmas oktatást, ahol szintén oktatóink dolgoznak, így gördülékenyebbé téve a folyamatos fejlődést.

Oktatók: KÜRTI GERGELY és TEJES PÉTER

Alsótagozatos iskolás oktatás / mélyvizes úszás oktatás:

NEUMANN – ZRÍNYI: TEJES PÉTER, KASSAI GERGELY ÉS MAJOR DÓRA

MÉLYVÍZES ÚSZÁS OKTATÁS: KESZTI JÚLIA


Nagy mértéken az előbb ismertetett óvodákból kerülnek a gyerekek az általunk oktatott osztályokba és iskolákba. Jelenleg velük két teljes tanévet tudunk eltölteni, de 2018 szeptemberétől heti 1x már a 3. osztályos tanulókkal is folytathatjuk a munkát.

Nem titkolt célunk hogy ezekből az osztályokból toborozzunk a versenyzői csoportjainkba.    Az ügyesebbeket már invitálni szoktuk bemutató úszásra és versenyekre.

Harmadik osztályra már a folyamatos úszáson és a különböző technikai elemeken van a hangsúly akár beépítve az órát a délutáni edzések menetébe.

Mint említettem az ügyesebb gyerekeket meghívjuk az általunk rendezett versenyekre, ahol Ők nyitják meg a rendezvényt!

Legkisebb versenyző csoportunk: versenyző - előkészítő “D” csoport.

EDZŐK: SZABÓ TAMÁS ÉS KASSAI GERGELY


Ez már előszobája a versenyzésnek és a versenysportnak.

A kisiskolás és a mélyvizes oktatásból kerülnek ide a gyerekek. Első sorban technikájukat fejlesztjük, de már el kell sajátítaniuk a különböző edzés módszereket, első sorban színes játékos az edzés, már hatékonyabb és több a munka mint a napközbeni iskolás oktatás során.

Az első szezonjuk végére az edzőjüknek mind a négy úszásnemből fel kell készíteni őket hogy sikeres “szakmai minimum vizsgát tegyenek”, a szezon során le kell igazolni őket.

Nekik már az úgynevezett “úszósuli körverseny sorozaton” részt kell venniük, hogy élményekkel gazdagodjanak, sikereket érhessenek el és szokják a versenyzést.   Továbbá az egyesület utánpótlás nevelés részét képezik így kihagyhatatlanok a szombathelyi versenyekről és az egyesület által szervezett rendezvényekről. Összefoglalva ez a csoport már nem úszni tanul hanem edzésre jár.

Következő a  versenyző “C” csoport.

EDZŐ: TEJES PÉTER


Itt kimondottan utánpótlás korú versenyzők vannak. Első sorban egy egészséges közeg kialakítása a cél, nevelő és tanító szándékkal. Egyre több versenyre járnak a gyerekek, és ha lehet, részt vesznek az országos bajnokságokon, de még szigorúan tanuló jelleggel!! Bár fontos az eredményesség, de nem annyira hogy a gyerekeket túl hajtsuk. Különböző fakultatív programokat szervezünk nekik. A csoportba a “D”-ből lehet felkerülni, első sorban tudás szinttől függően. A felmenetelnek nincs kiírt időszaka, akár év közben is felkerülhet 1-1 versenyző, ha a szakmai stáb úgy gondolja, hogy alkalmazkodni tud az itt elvégzett munkához. Korosztálytól függően megjelennek a reggeli edzések is. A régiós Jövő Bajnokai program legkisebb korosztálya őket már érinti, így több figyelmet kap a versenysport. Edzés ismeretek elsajátítása mellett, már versenyezni is tanulnak az úszók.

Végezetül a versenyző “A-B” csoport:

EDZŐ BUDAVÁRI ISTVÁN

Ez egy vegyes csoport, itt már a serdülő korosztálytól az ifi-felnőtt korosztályig úsznak a versenyzőink, korosztálytól függően változó edzésszámmal és mennyiséggel. Jó esetben a gyerekek itt már saját sikereikért dolgoznak, a vezető edző irányításával. A versenyzők itt már rendelkeznek azzal a tudással, hogy hozzáállásukkal és alázatukkal ki tudják magukból hozni a legtöbbet. Több versenyzőnk a régiós Jövő Bajnokai keret, a Héraklész válogatott, serdülő válogatott, ifjúsági válogatott és a felnőtt válogatott tagjai.

Jelenleg a délelőtti óvodai és iskolai úszásoktatástól kezdve, a délutáni szervezett úszásoktatáson át a versenysportig, élsportig, egymásra épülő módon folyik az utánpótlás képzés. a Termálfürdő és Uszoda 50m medencéjében és tanmedencéjében négy sávon, napi rendszerességgel végezzük feladatainkat.

Hétköznaponként reggel 6-tól 8 óráig, 11.00-14.00 óráig, majd délután 14.30-tól 19.00 óráig, szombaton pedig 7-től 9 óráig folynak a gyerekek edzései. Korosztályonkénti és úszástudás szerinti csoportokba osztva. Ezen kívül szombathelyi önkormányzatos óvodáknak, tartunk úszó foglalkozásokat a délelőtti időpontokban, az OLADI uszodában.

A szakmai munkánk lényegét a minőségi képzésre helyezzük.

   si 780
 

 

 

 

Oldalainkat 12 vendég és 0 tag böngészi

Kapcsolat

  •        Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonpr. Kft.
  •        +36 20 580 6506 (8:00 - 16:00)
  •        +36 94 799 410 (8:00 - 16:00)
  •        sportkozpont@szombathelysport.hu
  •        9700 Szombathely, Sugár út 18.

Közérdekű adatok

Bejelentkezés

Látvány-csapatsport támogatással kapcsolatos határozatok